Понеділок, 20.05.2024, 15:18

Hi-tech Новини світу технологій

Меню сайту
Категорії розділу
Мобільні [6]
Мобільний світ
Компютерні [12]
Все про компи
Фото Відео [2]
Фото та Відео
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Скільки ядер у вашого компа?
Всього відповідей: 16
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Законом Гордона Мура, на думку представників компанії NVidia, прийшов кінець.
01:01
Законом Гордона Мура, на думку представників компанії NVidia, прийшов кінець.

Законом Гордона Мура, на думку представників компанії NVidia, прийшов кінець.

Білл Даллі (Bill Dally), керівник компанії NVidia, який курує область дослідних робіт і наукових розробок, на сторінках видання Forbes, заявив, що закон Гордона Мура перестав виконуватися, і більше не застосуємо до темпів росту і розвитку світу кремнієвих центральних і графічних процесорів. "Ми досягли межі того, чого можна досягти в розробці традиційних процесорів, що реалізують ідеологію послідовних обчислень. Кожні 18 місяців обчислювальна потужність процесорів перестала подвоюватися, і це є серйозною проблемою багатьох галузей промисловості, які в своїй роботі завжди покладалися на історично сформований темп росту обчислювальних потужностей ".

"Доброю новиною є те, що зі сформованої кризової ситуації існує вихід. Загальне впровадження паралельних обчислень може відродити істинність закону Мура і забезпечити подальше зростання обчислювальних потужностей. Звичайно, таке впровадження паралелізму буде складним завданням, треба буде переробити або створити по-новому кількість програмного забезпечення, адаптувавши його тим самим до нових платформ ".

"Але найважливішим є те, що процесори, що використовують паралельні обчислення, такі як графічні процесори GPU, продовжують темпи нарощування обчислювальної потужності, що визначаються критеріями закону Мура, і до цього дня. При цьому, енергоспоживання цих процесорів неухильно знижується. Кожні три роки ми в змозі збільшувати число транзисторів і ядер паралельних процесорів в чотири рази "- розповідає Даллі.

На думку Даллі, після 40 років і величезного досвіду в області традиційного, послідовного програмування, перехід на паралельне програмування буде зустрічати величезний опір і труднощі, так як паралельне програмування вимагає зовсім іншого підходу і мислення. Перетворення до нового виду величезного обсягу існуючих програм само по собі є грандіозним завданням, важкореалізованою в даний час з урахуванням дефіциту кваліфікованих програмістів, навчених для розробки програм, що використовують паралельні обчислення.
Категорія: Компютерні | Переглядів: 542 | Додав: djrysun | Теги: NVIDIA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: